Global Network of Director Institutes “GNDI” Toplantısını İstanbul’da Gerçekleştirdik

2023 yılının başında YÜD olarak ülkemizi temsilen üyeliğe kabul edildiğimiz Global Network of Director Institutes “GNDI” kuruluşunun 2024 Üye Toplantısı’na İstanbul’da ev sahipliği yaptık.

GNDI; yönetim kurulu üyelerinin üye olduğu dünya genelinden 26 STK’nın yer aldığı ve 180.000’den fazla bireysel yöneticiyi ve yönetişim profesyonelini temsil eden bir “networking” organizasyonudur.

Kuruluşun ana amacı; dünya çapındaki yöneticilerin etkin yönetim kurulları oluşturulması için sürdürülebilir performans sağlama yeteneklerini artıran lider uygulamaların ve programların geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, her biri kendi ülkelerinde lider olarak tanınan YÜD benzeri kuruluşlar arasında yakın iş birliğinin geliştirilmesidir.

YÜD; GNDI’da Mehmet Sami (YÜD Kurucu Üyesi ve Başkanı/GNDI Ana Temsilcisi), Sevdil Yıldırım (YÜD Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı/GNDI Politika Komitesi Üyesi) ve Pınar Keser (YÜD Genel Sekreteri / GNDI İkinci Temsilcisi) tarafından temsil edilmektedir.

GNDI İstanbul 2024

8-10 Temmuz 2024 tarihlerinde tüm üye kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıların ilk gününde “Global Pasaport, Kaynak Kütüphanesi, Global Anket ve Geleceğin Direktörleri” başlıkları Politika Komitesi’nde ele alındı.

Toplantıların ikinci gününde etkili yönetişim ve stratejik büyüme vizyonu değerlendirildi, tüm üyelerin güncel öncelikleri, hedefleri ve temsil gücüne yönelik bilgiler paylaşıldı. Aynı gün GNDI İcra Kurulu toplantısı yapıldı. Aynı zamanda Ekim ayında 24 saat sürecek olan GNDI 2024 Küresel Konferansı’nın içeriği, konuşmacıları ve olası sponsorluklar ele alındı. (Sponsorluk detayları için YÜD ile temasa geçebilirsiniz)

Toplantıların son günü YÜD Üyeleri ile GNDI temsilcilerinin bir araya geldiği bir paydaş etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılışında Bain & Company Türkiye Başkanı Volkan Kara “Sürdürülebilirliğe Küresel Bakış” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından YÜD Başkanı Mehmet Sami moderatörlüğünde yapılan “Yönetim Kurullarında ÇSY/ESG Uyumu” başlıklı panelde Koç Holding Baş Ekonomisti, Yapı Kredi Bankası ve Koç Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çimenoğlu, EY Türkiye Ortağı ve Sürdürülebilirlik Lideri Ece Sevin, GNDI Başkanı Kirsten (KP) Patterson ve IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer panelist olarak yer aldı.

Etkinliğin son oturumunda ise Sabancı Mobilite Çözümleri Bölüm Başkanı Cevdet Alemdar ile Mehmet Sami “ÇSY/ESG’nin Yönetim Kurulu Yönetişimi Üzerindeki Etkileri” konusunda bir sohbet gerçekleştirdiler.

Sponsorlarımız Anadolu Grubu, EY Türkiye, Hergüner Koç Holding, Mavi, Nurol Bank ve Sabancı Holding’in katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıların ardından uluslararası misafirlerimizi İstanbul’un eşsiz manzarasında keyifli etkinliklerle ağırlama olanağı da bulduk.

Uluslararası kapsamda gerçekleştirdiğimiz bu ilk fiziksel katılımlı toplantının; Derneğimizin bilinirliği, büyümesi ve faaliyetlerinin ivme kazanması için çok kıymetli bir adım olduğuna inanıyoruz.

Dünyanın farklı bölgelerinden katılım sağlayan GNDI temsilcilerine, Üyelerimize, panel konuşmacılarımıza ve sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz.