YÜD, 2023 yılında Global Network of Director Institutes (GNDI)’a ülkemizi temsilen üye olan tek Dernek olmuştur.

GNDI, her biri kendi ülkelerinde lider olarak tanınan YÜD benzeri kuruluşlar arasında yakın iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Aralık 2012’de kurulmuş, 180.000’den fazla bireysel yöneticiyi ve yönetişim profesyonelini temsil etmektedir.

GNDI; yönetim kurulu üyelerinin temsil edildiği, aralarında İngiltere’nin en köklü STK’larından olan paydaşımız Institute of Directors – “IoD”nin ve Amerika’nın en büyüklerinden olan The National Association of Corporate Directors – NACD’nin de bulunduğu 26 STK’nın üye olduğu bir “networking” organizasyonudur.

Amacı: Dünya çapındaki yöneticilerin ortaya çıkan yönetişim meselelerinden haberdar olmalarının sağlanması, iyi yönetişim politikaları ve uygulamalarının oluşması için yöneticiler ile iş birliği yapılması, yöneticilerin hissedarlar, ekonomi ve toplum yararına sürdürülebilir performans sağlama yeteneklerini artıran lider uygulamaların ve programların geliştirilmesi ve teşvik edilmesi için dünyanın dört bir yanındaki yönetişim paydaşlarını ilgilendiren ortak konulara odaklanılması.

Vizyonu: GNDI ağı aracılığıyla, kurumsal yönetişimde tanınmış bir dünya lideri olmak ve yönetim kurulu etkinliğini artırmak için rehberlik sağlanması.

Misyonu: Dünyanın önde gelen yönetim kurulu/direktör organizasyonları arasındaki iş birliği yoluyla kurumsal yönetişimin ve düşünce liderliğinin güçlendirilmesi.

YÜD; GNDI’da Mehmet Sami (YÜD Başkanı/GNDI Ana Temsilcisi ve Strateji Komitesi Üyesi), Sevdil Yıldırım (YÜD Başkan Yardımcısı/GNDI Politika Komitesi Üyesi) ve Pınar Keser (YÜD Genel Sekreteri / GNDI İkinci Temsilcisi) tarafından temsil edilmektedir.

www.gndiglobal.org

YÜD, GNDI’ın 2024 Üye Toplantısı’na İstanbul’da Ev Sahipliği Yapmıştır.