World Economic Forum inisiyatifiyle yönetim kurullarının önderliğinde “net sıfır geçiş süreci”ni hızlandırmak amacıyla kurulan Climate Governance Initiative (CGI) kapsamında “Chapter Zero Türkiye” platformu, EBRD desteğiyle ve TÜSİAD’ın ev sahipliğinde çalışmalarına başlamıştır. YÜD olarak gündeme gelmesine katkıda bulunduğumuz inisiyatifin stratejik ortağı olarak süreçte görev almaktayız. Chapter Zero Türkiye, iş dünyası liderleri ve karar vericiler arasında sorumluluk sahibi işletme ve sürdürülebilir kalkınma standartlarını teşvik etmeyi amaçlayan bir iklim girişimidir.
Amacı;
  • Yönetim kurullarının iklim değişikliği ile ilgili farkındalığını ve iklim değişikliği kaynaklı risk ve fırsatlara ilişkin anlayışlarını geliştirmek,
  • Türkiye’deki şirketlerin denetim ve yönetim kurullarının, iklim değişikliğini kurumsal sürdürülebilirlik açısından ele almaya ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeye başlaması ve iklim değişikliğini bir yönetim kurulu önceliği haline getirmesi için yetkinliklerini, becerilerini ve bilgi birikimlerini geliştirmek,
  • İklim değişikliğinden kaynaklanan risklere ve fırsatlara göre hareket etmek ve aynı zamanda işletmelerin uzun vadeli dayanıklılığını ve başarısını sağlamaktır.
Deloitte’un global danışmanlığında, kurumların “net-zero” yolculuklarında onlara yol göstermeyi amaçlayan Chapter Zero Türkiye inisiyatifinde YÜD’ü temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami “Steering Committe” üyesi olmuştur. Konuyu YÜD gündemine taşıyan, Yönetim Kurulu Üyemiz Şevki Acuner de aynı Komite’de “NED” (Non-Executive Director / Bağımsız YK Üyesi) unvanı ile yer almıştır.
Komite üyelerinin Türkiye’de iklim konularında farkındalık yaratmak üzere “Net-Zero” Elçileri olarak güncel gelişmeleri takip edip gerekli yönergeleri değerlendirmek, düzenlenecek etkinlik ve toplantılar için içerik ve konuşmacı önerileri geliştirmek ve Komite’nin tüm faaliyetlerine karar vermek gibi görevleri olacaktır.
Chapter Zero Türkiye ile ilgili daha fazla bilgi ve bireysel katılım için tıklayınız.
Chapter Zero Türkiye LinkedIn hesabı için tıklayınız.